PROMENADBAND OCH GÅBAND

ördelar          https://bereader.se/  
Precis som när du promenerar utomhus så kommer promenaderna på ditt band hjälpa dig att hålla kroppen frisk, bränna kalorier och eventuellt gå ner i vikt. Eller att bibehålla din önskade vikt. När du promenerar tränar du benmusklerna samt stärker din hjärt- och lungfunktion.

Så lite som 30 minuters dagliga promenader ger en positiv effekt på hälsan. En stor fördel med promenadbandet är att du kan få till dessa 30 minuter oavsett väder och vind, eftersom du tränar hemma. Du slipper vinterkyla, skyfall och för heta dagar. Dessutom kan du promenera vilken tid som helst på dygnet utan att behöva oroa dig för överfall. Medan löprundan eller gymbesöket kan kännas tungt att genomföra är det lätt att ställa sig på gåbandet och bara börja promenera. Du behöver inte ens byta om innan.

Slår du på TV:n och kanske streamar din favoritserie samtidigt som du nyttjar ditt gåband kommer de rekommenderade 30 minuterna citadel att förvandlas till en timme eller mer.

Köpguide
Vilket är det bästa promenadbandet?
Promenadband eller löpband? När du ska köpa ditt promenadband är det viktigt att du funderar igenom vad du ska använda det until. Tänker du promenera eller vill du kunna springa på ditt band?

Ett promenadband ska som namnet antyder användas för promenader. Vill du kunna springa på ditt band bör du överväga att köpa ett löpband som är framtaget för ändamålet. Självklart kan du springa lätt då och då på ditt gångband, utan att det går sönder. Men det kommer att slitas avsevärt om du använder det som ett löpband. Dessutom kan du förmodligen inte ta ut löpstegen ordentligt på ditt promenadband.

Positivt är att ett gåband är betydligt billigare än ett löpband. Det kostar runt 2000-3000 kronor, medan ett löpband ligger på kring 7000 kronor och uppåt.

Gåband med eller utan motor?
Fundera också på om du vill ha ett med eller utan motor. De utan motor är billigare. Dessutom går det tyst och drar ingen el. Nackdelen är att du behöver hålla i handtagen för att driva det framåt, speciellt i höga hastigheter. Detta gör att din gångstil blir onaturlig.

Köper du ett gåband med motor kan du röra dig mer naturligt, som om du vore ute på en rask promenad i naturen. Nackdelen är att priset är något högre än på ett band utan motor.

Vi rekommenderar dig att köpa ett promenadband med motor, just eftersom det ger dig en mer naturlig gångstil och därav är mer hållbart i längden.

Topplista
Vi har gått igenom utbudet i stora svenska butiker för att hjälpa dig hitta det bästa gåbandet 2021. För att komma med på topplistan har produkten ett försvarbart pris, god kvalité och funktionalitet samt bra omdömen från tidigare köpare.

#1 Viking Sport Promenadband
Bästa promenadband enligt oss!
Detta är, enligt oss, det bästa promenadbandet 2021. Det har varit en storfavorit länge, och vann Expressens ”Bäst i take a look at” redan 2011. Sedan dess har det uppgraderats och har idag en förbättrad prestanda. Det man gjort är att man uppgraderat motorn från 500 until 600 Watt och ökat maxhastigheten från 8 until 10 km/h. Ramen har också förstärkts.

De största fördelarna med detta gångband är dess pris i kombination med dess funktionalitet. Det är med andra ord ett riktigt prisvärt promenadband. På detta band kan du enkelt fälla ner handtagen för att ställa undan det när du inte använder det. Gåbandet är utrustad med en display som visar tid, distans, kaloriförbrukning och hastighet.

Fakta och egenskaper:

Bandets vikt: 22 kg
Bandets yta: 98×36 cm
Hastighet: 1-10 km/h (kan finjusteras i zero,1 km/h steg)
Max användarvikt: a hundred and fifty kg
Motor: Ja, six hundred Watt
Klicka här för att läsa mer och se bästa pris hos Sporttema!

#2 Frontier gåband
Ett bra gåband från Frontier
Ett relativt billigt Gåband med greppvänliga handtag som gör att du promenerar säkert. På bandets show kan du se hastighet, kaloriförbrukning, distans och tid. Du kan lätt flytta och förvara det genom att fälla ihop det och rulla det på dess transporthjul. Bonus är att bandet är utrustat med en hållare för din vattenflaska.

Fakta och egenskaper:

Bandets yta: 125×61,5×a hundred and fifteen cm.
Hastighet: 1-10 km/h
Max användarvikt: 120 kg
Motor: Ja, 500 Watt
Klicka här för att läsa mer och se bästa pris hos CDON!

#three inSPORTline Neblin
Neblin Gåband
Detta promenadband är lite dyrare och är i första hand anpassat för personer med begränsad rörlighet. Med två stabila säkerhetsräcken och medföljande säkerhetsremmar kan du känna dig säker när du motionerar. Räckena har halkfria greppytor och sidoräckena har även inbyggda handsensorer för att mäta pulsen. På displayen kan du avläsa tid, distans, hastighet och kaloriförbrukning. I första hand rekommenderar vi detta promenadband för äldre samt för rehabilitering.

Bandet är utrustat med transporthjul som gör att du enkelt kan rulla undan bandet när den inte används.

Fakta och egenskaper:

Bandets yta: 159x68x129 cm
Hastighet: zero,three-6 km/h
Max användarvikt: 130 kg
Motor: Ja, 1750 Watt
Klicka här för att läsa mer och se bästa pris hos Sporttema!

Klicka här för att läsa mer och se bästa pris hos Sportgymbutiken!

#four Sprynkl Promenadband
Ett billigt gångband
Det billigaste bandet i vår topplista, priset ligger på omkring 2000 kronor. Anledningen till det låga priset är att det är ett gåband utan motor. Bandet drivs istället av dina steg. Detta har sina fördelar då bandet är relativt tystgående och inte behöver strömtillförsel. Nackdelen är att du måste hålla i dig när du går, för att kunna driva bandet framåt. Detta ger dig en ganska onaturlig gångstil. Speciellt när du går snabbt eftersom du inte kan låta armarna pendla längs sidan av kroppen.

Precis som med övriga band på topplistan går detta att fälla ihop för förvaring. Promenadbandet är också utrustat med en show som visar tid, hastighet, puls, kaloriförbrukning och distans.

Fakta och egenskaper:

Bandets yta: 105×37 cm
Bandets vikt: 28 kg
Max användarvikt: one hundred kg
Motor: Nej.
Klicka här för att läsa mer och se bästa pris hos Sporttema!

Ett gåband som passar beneath skrivbordet?
Tänker du använda ditt promenadband samtidigt som du står vid ditt skrivbord och arbetar? På marknaden finns gåband och löpband utan handtag. Dessa kan du placera below ditt skrivbord medan du jobbar. Tillsammans med ett höj- och sänkbart skrivbord kan detta vara en lysande idé, om du vill förena nytta med nöje. Trist är att utbudet på sådana promenadband är väldigt begränsat, de är dessutom relativt dyra.

Träningsprogram
Egentligen behöver du inget träningsprogram när du ska använda dig av ett gåband. Det är bara att kliva upp på det och gå, helst varje dag. Det kommer att göra susen för din hälsa. Känner du dock att du behöver hjälp med att komma igång så har vi tagit fram ett enkelt software till dig. Det bygger på att du ökar tiden du spenderar på ditt promenadband.

Första veckan: 20 minuters promenad på bandet eller utomhus, varje dag.
Andra veckan: 30 minuters promenad på bandet eller utomhus, varje dag.
Tredje och fjärde veckan: 40 minuters promenad på bandet eller utomhus, varje dag.
Från och med vecka fem och framåt: 40-60 minuters promenad på bandet eller utomhus, varje dag. Addera gärna en långpromenad om ca 90 minuter until detta, varje vecka.
Vill du öka intensiteten ännu mer? Då kan du until exempel köpa en viktväst vilket kommer göra promenaderna ännu mera effektiva!

Sammanfattning
Promenader är en riktigt bra träningsform för dig som vill komma i form. För att kunna träna året om, i alla väder och beneath alla tider på dygnet, kan ett promenadband vara en bra investering. Vi rekommenderar ett band med motor eftersom det ger dig bättre förutsättningar för naturliga rörelser än ett utan motor. För att komma igång med din träning kan du börja med 20 minuters promenader på gångbandet, varje dag. Trappa därefter gradvis upp till dess du nått forty-60 minuters promenader varje dag. Lycka until med din träning!

Primärt sidofält
POPULÄRA ARTIKLAR:
Crosstrainer
Löpband
Viktväst
Massagepistol
Boxningssäck
Träningsbälte

 

Populära artiklar
Löpband
Viktväst
Boxningssäck
Träningsbälte
Tyngdlyftarskor

Bra webbshoppar

Övrigt
Kontakt
Blogg

Search the website …
Search the site …

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *